Kinderlach (Eeklo)

Als groot kinderdagverblijf werken wij met EasyDayCare en Winkind. Door de vlotte synchronisatie tussen beide programma’s kunnen wij de uren van in- en uitloggen importeren in EasyDayCare en bespaart ons dit heel wat tijd. De aanmaak van de facturen in Winkind is dan slechts een controleren van codes.

Door de registratie van de planningen in Winkind zichtbaar te maken in EasyDayCare zien de begeleidsters de verwachte kinderen. De inlichtingenfiches in de groep zijn altijd up-to-date want deze zijn gekoppeld aan de gegevens van Winkind. Bij de bijzondere kenmerken op de vandaagfiche noteren wij de informatie voor alle begeleidsters op elk moment, bv. allergieën, wie zeker niet afhalen door, …

Ook met het onderdeel ‘maaltijden’ werken wij graag. De bestellingen van de maaltijden gebeurt aan de hand van de planning in EasyDayCare. Dit zorgt ervoor dat de mensen uit de keuken ’s morgens perfect zien hoeveel maaltijden dienen klaar te staan per groep.

De groep begeleidsters is na één jaar goed aan de slag. Heel wat begeleidsters (vooral de jongeren) doen zelfs meer met het programma dan ik momenteel vraag. De ouders hebben in begin een beetje vragen gesteld bij het in- en uitloggen, maar nu zijn ze telkens akkoord met de uitprint van de uren op het einde van de maand.

Wij zouden EasyDayCare aanbevelen aan andere grote kinderdagverblijven die met Winkind werken.

Hier en daar zijn er wel nog enkele zaken die op ons verlanglijstje staan om te verwezenlijken, zoals interne communicatie tussen de groepen met EasyDayCare, uitprint van de aanwezigheidsdocumenten per groep, … Maar wij hebben wel het gevoel dat EasyDayCare samen met ons op weg wil gaan en voor vragen een antwoord zoekt.

Petra Van Deynze
Directie vzw Kinderlach