Op bezoek bij De Kaboutertuin in Weerde

Blog categorie├źn:

De Kaboutertuin is een begrip in Weerde: het kinderdagverblijf bestaat al 25 jaar. Op 1 januari 2015 verhuisden ze naar een prachtige nieuwbouw aan de overkant van de straat. Verantwoordelijke Caroline zag de verhuis als een kans om te moderniseren en besloot te starten met EasyDayCare.

Zoals in elk kinderdagverblijf werkte Caroline vroeger op papier om alle nodige registraties te doen; een zeer arbeidsintensief werk. In 2008 startte ze met Winkind en in 2015 kwam daar EasyDayCare bij om ook in de leefgroepen zo leuk en effici├źnt mogelijk te kunnen werken. "De registratie van aan- en afwezigheden is nog nooit zo vlot verlopen. De kindjes worden automatisch in- en uitgelogd via de toegangscontrole (Paxton) en ik moet deze enkel overlopen in Winkind voor ik mijn facturen maak."

Met de dagrapportjes en maaltijden wil Caroline binnenkort opstarten: "We laten de begeleidsters nog wat wennen aan het EasyDayCare programma om dan snel het digitale heen- en weerschriftje naar de ouders te versturen."

Dit jaar staat een uitbreiding op de planning: Caroline wil een extra touch pc voor de peutergroep en een tablet voor de babygroep. "In de peutergroep kunnen ze alles gemakkelijk ingeven op een scherm aan de muur, maar bij de baby's ligt dat moeilijker. Daar rapporteren ze nog heel gedetailleerd over de baby's en dan is het handig dat ze dit overal kunnen doen. We zien het alvast volledig zitten!"